Stichting Nationale Gedenkdagen

5 mei

Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden. Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen, juist nu er een beroep op ons wordt gedaan om goed voor elkaar te zorgen.

Gezien de maatregelen rondom het coronavirus kunnen de geplande activiteiten in Naarden rondom 5 mei helaas niet meer doorgaan. Alle bewoners van Naarden kunnen uiteraard wel vanuit huis 75 jaar bevrijding vieren.

Wat kunt u thuis doen op 5 mei?

Ook op 5 mei zijn we dit jaar thuis en kunnen we op televisie of online kijken naar het 5 mei-concert in de avond.

WallenbergVlag uithangen
Op 5 mei wordt Nederland, net als ieder jaar, opgeroepen om de gehele dag de vlag uit te hangen. Online kunt u bij diverse vlaggenfabrikanten een vlag bestellen.

WallenbergGesprek over vrijheid
Op 5 mei staan we stil bij de bevrijding, 75 jaar geleden. Ook uw familie zal diverse verhalen kennen over oorlog, vrijheid en bevrijding. Op deze dag kunt u stilstaan bij deze verhalen; met uw gezin thuis of videobellend met familie en vrienden. Deel uw verhaal!

WallenbergWe’ll Meet Again
Het 5 mei-concert in Amsterdam sluit ieder jaar af met de klassieker We’ll Meet Again, tijdens de oorlog gezongen door Vera Lynn. U kunt meezingen voor de televisie.